Facebook pagina van Kristof Naert Bvba
Ce site en Français  

Bvba Naert Kristof

Hendrik Consciencestraat 9 8770 Ingelmunster

Tel: 0477 / 28 54 40

Mail: info@naertkristof.be

Of contactformulier:

Klik hier 

Wij werken met de uiterst kwalitatieve materialen van Joris Ide en Isocab:

sandwichpanelen Isocab


sandwichpanelen Joris Ide

Miniatuur luchtballon


Project


Sinds 2009 werken we samen met Hendrik Deleu. Hij bouwt als hobby modelballons. Zijn laatst gemaakte ballon is voorzien van een spandoek van 8 vierkante meter met onze reclame. Hiermee werd reeds publiciteit gemaakt op verschillende grote evenementen in de buurt, zoals de ballonhappening in Waregem, de Kriekefeesten in Ingelmunster en de ballonmeeting in Bavikhove. Hiermee werden we één van de eerste sponsors in Belgie van een modelballonteam! Deze ballon toont een heel ander aspect van de modelbouw!

Afmetingen


De ballon heeft een inhoud van 86 kubieke meter, en werd volledig manueel gemaakt. Wanneer dit volume met hetelucht is gevuld, kan de ballon zo'n 11.5 kg optillen. Afmetingen zijn ongeveer 8m op 5m.


Werking


De modelballon is eigenlijk een telegeleide miniatuur luchtballon, en werkt exact zoals een echte luchtballon: met gasflessen (waar propaan in zit) en een brander.De brander is met behulp van een afstandsbediening te besturen. De ballon kan dus ook echt vliegen. Bij windstil weer kan hij meters hoog boven het publiek zweven!

Wist je dat er zelfs wedstrijden georganiseerd worden voor modelballons?

Opbouw miniatuur ballon


De ballon zelf (de enveloppe) is opgebouwd uit ripstop nylon. Dit is de stof die ook voor echte passagiersluchtballons gebruikt wordt. Ripstop nylon zorgt ervoor dat indien je een scheur hebt, dat de stof zelf niet verderscheurt. Op de stof zit een coating die de hitte binnen het omhulsel houdt. Meestal is de bovenkant van een ballon gemaakt uit zogenaamde Hyperlast stof. Deze is dikker en nog kwalitatiever, zodat nog meer warmte binnen in de ballon kan gehouden worden. Warmte stijgt immers naar boven.

De mand is gemaakt van riet, en ook afgewerkt met leer. De gasflessen en branders variëren. Sommige zijn van koper, andere van inox.


Evenementen + sponsoring


Wenst u zelf ook een modelballon te sponsoren: dan kan dit met uw eigen logo en slogan! Wenst u een modelballon op uw evenement (met of zonder reclame). Dit is ook mogelijk! Wij geven demonstraties op evenementen zoals buurtfeesten, kermissen, trouwfeesten, communiefeesten, communievieringen, verjaardagsfeesten, schoolfeesten,... Steeds interactief, en heel leerzaam! Vooral gegeerd bij kinderen! Dit kan perfect als straattheater activiteit ingebouwd worden voor uw evenement! In het donker kan de ballon mooi verlicht worden. Hierdoor maken we een mooi en warm effect. Zo kunnen we zelfs de ballon laten oplichten op de maat van achtergrond muziek. We waren reeds te zien op enkele vuurspektakels, soms gecombineerd met vuurwerk! U kan ons steeds contacteren op dit mailadres. Ook komende lente + zomer zijn we te zien op vele evenementen.

Een van de laatste bijewone evenementen was de ballonhappening in Waregem, het laatste weekend van April (op de Gaverbeek Hippodroom in Waregem, West-Vlaanderen). Meer info kan u vinden op www.ballonhappening.be ballonmeeting West-Vlaanderen. O.a. de grootste luchtballon ter wereld was aanwezig (met 30 passagiers), ballons in de vorm van een paard, een aap, een clown,... Wij waren aanwezig met de modelballon! Deze manier van reclame is uiterst geschikt om een grot publiek op een unieke manier te bereiken! Hieronder een foto van onze ballon, en het talrijk opgekomen publiek te Waregem:

 

In juli waren we met ons materiaal te gast op de luchtballon meeting te Olen, in de provincie Antwerpen. Samen met enkele collega modelballons waren we te uitgenodigd in deze Kempense gemeente, ook wel bekend van de pot van Olen. De meteo was perfect, en er stegen vele kleurrijke passagiersballons op, en ook een prachtige hetelucht zeppelin.


Luchtballon pins


Onlangs hebben we in China een pin laten ontwerpen, waarop onze modelballon en reclame staat!. Hieronder kan u het ontwerp terugvinden. Wenst u ook zo'n pin, dan kan u ons er steeds naar vragen.


Meevaren met een passagiersballon


Om zelf mee te vliegen in een (grote) ballon kan u best contact opnemen met Gino Ciers ballonvaart uit Harelbeke. Hij biedt ballonvaarten aan boven West-Vlaanderen. Je kan hier trouwens ook terecht voor een helikoptervlucht met een unieke helikopter boven West-Vlaanderen.

Heb je bijvoorbeeld al eens boven Brugge, Ieper, Kortrijk... willen vliegen? Gino neemt je mee voor een adembenemend avontuur!

Ook worden incentive luchtdopen georganiseerd.

Momenteel nog op zoek naar een prachtig geschenk voor onder de kerstboom. Schenk een ballonvaart. Een unieke belevenis voor jong en oud!

Les francophones peuvent faire un vol en montgolfière en Belgique, ou faire un tour en hélicoptère.


Foto's van demonstraties met de luchtballon


Eind Maart waren we te gast op een kamp in Brasschaat van school De Zonneburcht uit Waregem. We toonden aan de kinderen de werking van een luchtballon. Hieronder enkele foto's:

Meer foto's van de telegeleide miniatuur heteluchtballon: http://picasaweb.google.com/modelballon/KampBrasschaat#